O plutire...

O plutire...

duminică, 16 martie 2014

Albatroşii - suveranii cerului şi ai valurilor

unicul meu crestea canari în podul casei.Odată m-am urcat în pod după el si am văzut că a pus un canar singur într-o colivie si că apoi a acoperit colivia cu ceva, ca să-l tină la întuneric.După aceea a început să fluiere.
Cînd a auzit glasul stăpînului, canarul a început si el să cînte.El a învătat cîntecul pe întuneric si după aceea nu l-a mai putut uita.D-zeu ne învată încrederea asa cum L-a învătat si pe Isus.
Una dintre cele mai importante lectii ale vietii este aceea de a învăta să avem încredere atunci cînd nu întelegem, atunci cînd totul e întunecat, atuci cînd călătoria pare lungă si drumul greu, atunci cînd nu mai există nici o altă cale de a ocoli muntele din fata noastră.
n cartea Filipeni, apostolul Pavel vorbeste despre pacea ce întrecea orice pricepere(Filipeni4:7).Atunci cînd dificultătile si încercările vietii ne tulbură credinta noastră poate să se prindă de promisiunile lui D-zeu.
Adesea nu vom putea întelege ce se petrece în viata noastră.
Viata este un sir de bucurii si de suferinte de victorii si de înfringeri.
Nu vom reusi să întelegem tot timpul tot ce ni se întîmplă, dar putem să avem tot timpul încredere.
înd suntem în întuneric, noi învătăm un cîntec.
Învătăm să răspundem la glasul stăpînului...
Învătăm un cîntec despre încredere...
EL ne învată să avem încredere în orice împrejurare...
Cerei Lui D-zeu să-ti mărească încrederea în EL,să-ti intesifice credinta să te ajute să te prinzi de dragostea SA chiar si cînd nu întelegi...Roagă-te...
...multumesc, stiu că toate aceste mie mi le-ai spus m
ai întii

...inspiratia mi-a fost dată  după acest clip...
Cine a văzut vreodată silueta uriaşă a unui albatros profilată pe albastrul cerului, acela se poate considera un om norocos. Tocmai a fost martorul unei minuni a lumii vii. O pasăre magnifică, pentru care natura nu a precupeţit eforturile de perfecţionare, în milioane de ani de evoluţie continuă. Un uriaş alb cu silueta unui pescăruş uriaş, dar cu talia unui condor. Un simbol al libertăţii absolute! Un supravieţuitor al mărilor dezlănţuite şi al uraganelor devastatoare. Un albatros!
În lumea marinarilor, pentru cineva care îşi ispăşeşte un păcat, se foloseşte expresia "Poartă un albatros legat la gât", cu trimitere directă la un mit din trecut în care marinarul care ucises, fie accidental un albatros, era pedepsit de camarazii săi să stea câteva zile cu albatrosul ucis legat de gât, deoarece în tradiţiile şi folclorul marinăresc, albatroşii purtau noroc, iar legile nescrise interziceau uciderea sau vătămarea acestor stăpâni ai zborului peste oceanele învolburate. La fel, conform unei alte credinţe marinăreşti, maiestuoşii albatroşi nu ar fi altceva decât sufletele marinarilor înecaţi.
Simbolul libertăţii absolute trebuie să supravieţuiască, iar silueta sa merită admirată de fiecare om.

Termenul de albatros a devenit unul metaforic, cu trimitere directă la concepte dragi omului, precum libertate, nostalgie, ascensiune spirituală, detaşare, evoluţie şi ascendenţă.




...tuturora le doresc calauzire si binecuvîntare







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu