O plutire...

O plutire...

miercuri, 16 mai 2012

PRIETENIA....


Au trecut mulți ani de când mi-am cunoscut cea mai veche prietena pe care și astăzi o consider ca fiind o femeie deosebită chiar dacă Dumnezeu a decis că este timpul să o distribuie-n altă dimensiune. De-a lungul anilor am tot adăugat la buchetul vieții prieteni valoroși. Nu toți oamenii prietenoși pe care i-am întalnit au devenit prietenii mei, dar în mod cert mă bucur de prezenta lor în viață. Între cunoscuți, amici, prieteni și oameni prietenoși exista diferențe și de fiecare dată fac tot ce se poate pentru a-mi da seama ce simt și ce gândesc cu adevarat despre cei cu care interferez. Anumite relații sunt evidente. Avem tendința să-i numim prieteni pe acei oameni care sunt prietenoși, de ajutor, de treabă. Nu cred că este tomai greșit,  însă avem puțini prieteni speciali, adevărați. Se spune că fiecare om are cel puțin 200-250 de lucruri comune cu orice alt om. N-am verificat amănunțit această afirmație, dar tind să cred că asa este.
Pentru mine prietenia nu se măsoara în timpul petrecut împreună, în distanțe, în lucruri primite, în cuvinte auzite. Pentru mine prietenia este ceva dincolo de timp, de distanță, de aparențe, de opinii, de cuvinte.
Am prieteni pe care nu i-am mai întâlnit de ceva ani, dar vorbim cât de des se poate pe mail, la telefon. Am prieteni care au dispărut din viața mea pentru că Dumnezeu s-a hotărât să-i ridice la cer mai devreme decât cineva credea. Am prieteni pe care-i întâlnesc mai des și nu este nevoie de multe cuvinte pentru a ne simți apropiați.
Am prieteni … și asta-mi dă o stare de pace, de bine, de confort, de bucurie… Am prieteni … și asta mă face să fiu fercită. Îi apreciez, mă simt apreciată, îi iubesc, mă simt iubită, îi admir, mă admiră … Nu se condiționează un sentiment de altul, dar se întregesc.
Nu știu câți prieteni am. Nu i-am numărat. Mulți, puțini sunt prietenii mei. Unii și-au manifestat prietenia prin gesturi, alții și prin cuvinte. Inima mea-i iubeste așa cum sunt. Uneori avem opinii diametral opuse, alteori avem opinii apropiate, nu rareori avem opinii comune . Când nu gândim la fel ei rămân prietenii mei. Nu mă pot supăra pe găndirea lor. Adevărul poate fi și de o parte și de alta. Nu le pot purta pică dacă reusesc acolo unde eu n-am reușit, nu pot să-i invidiez pentru nimic din ceea ce au în plus față de mine, nu pot să mă cred superioară daca eu am reușite acolo unde ei nu au reușit, nu pot să mă cred mai bună, mai rea. Mizez mereu pe completare.
Mulți oameni se pot perinda prin viețile noastre precum și noi trecem prin viețile multor oameni. Puțini sunt o constantă-n viața noastră sau au șansa să devină. Tot la fel și noi pentru alții. Amicii, cunoscuții pot deveni oricând prietenii noștri.
Am avut momente-n viată când am simțit și durerea dar și bucuria unei prietenii. Îmi pasă. Uneori am greșit fata de ei, alte ori ei au greșit față de mine. Nu s-a pus niciodată problema răutații, răzbunării, abandonării. Dupa ce am realizat aceste fapte, nu am putut sa nu-mi recunosc vina și să le iert greșelile venind înspre ei cu inima deschisă și recunoscandu-mi slabiciunea, durerea, greșeala, iubirea. Prietenii nu sunt oameni perfecți, dar pot fi oamenii care ne fac sa ne simtim utili, buni, frumoși, speciali fară să faca ceva anume-n direcția acesta. Pur și simplu așa sunt ei. Nu au nevoie de PR. Prietenia lor este cel mai tare marketing, cel mai bun departament de vânzări. Prietenii speciali sunt suflete pereche cu sufletele noastre.
Un singur prieten de-am avea, altul decât pe noi, altul decât Dumnezeu, ne putem declara mai bogați. Nu numărul prietenilor este important, ci mereu prietenia lor. Ofer și primesc, iubesc și sunt iubită, respect și sunt respectată, ascult și sunt ascultată, sunt doar câteva din acele lucruri care ne pot face viața mai frumoasă alaturi de prietenii noștri. Acestă atitudine o putem avea față de orice om, dar nu cu orice om vom rezona în astral.
Cine și cum sunt prietenii noștri poate spune câte ceva despre noi. Prietenii nu sunt doar niște persoane necesare în viața noastră, ci unele dintre cele mai frumoase persoane din viața noastră.
Prieteni iți sunt acele persoane care deși te cunosc realmente cum ești, nu te judecă, dar te acceptă și te prețuiesc. Același lucru îl simți și tu față de ei.
Prietenii sunt … și se pot spune atâtea lucruri frumoase …
Tu ce crezi despre prietenie? Tu ai prieteni speciali? Îmi poti împărtași o poveste scurtă despre unul dintre ei?