O plutire...

O plutire...

marți, 11 martie 2014

Nota zilei de azi...

Căci dupăcum  ploaia  si zăpada se pogoară din ceruri, si nu se mai întorc înapoi,ci udă pămîntul si-l fac să rodească si să odrăslească,pentru-ca să dea sămîntă sămănătorului si pîine celui ce mînîncă,
tot asa si cuvîntul Meu, care iese din gura Mea, nu se întoarce la Mine fără rod, ci va face voia Mea si va împlini planurile Mele
Isaia55:10,11

În curtea mea au înflorit deja copacii, lăsând albinele să vină să colecteze polenul pentru a produce miere. Florile lasă o mireasmă plăcută şi primăveratică, ceea ce mă duce cu gândul la un nou început, la o nouă şansă pentru fiecare. O şansă de a-ţi îmbunătăţi viaţa, de a-ţi împlini unele din visuri şi de a iubi mai mult în acest an. Am sentimentul că acest an va fi unul bun pentru cei ce rămân lângă Dumnezeu, pentru cei ce-L caută cu toată inima. Cât de ciudat poate fi cum o zi începută cu soarele strălucind după dealurile oraşului meu, îmi poate însenina întreaga zi. Şi cât de melancolică mi se pare viaţa atunci când o încep sub norii plumburii ce ameninţă să mă zdrobească cu picurii lor de ploaie. Dar aşa e viaţa... plină de zile în care soarele îmi străluceşte în ochi şi totodată încărcată de multe ori cu picurii ploii pe faţa-mi ascunsă de ei în spatele unei umbrele. Trebuie doar să accept tot ceea ce ea îmi oferă, fie că sunt zile în care copacii înfloresc în inima mea sau zile în care frunzele-mi cad. Pentru că nimic nu ţine veşnic, ci fiecare lucru îşi are timpul lui. Astăzi râd cu lacrimi, iar mâine voi plânge în ascuns. Nu pot ştii ce mă aşteaptă de cealaltă parte a zilei şi de aceea trebuie să dau ce am mai bun. Să mă străduiesc să fiu o persoană bună, care să iubească. Chiar dacă mai eşuez şi cad, mă ridic şi merg mai departe. La urma urmei, sunt om şi nu pot fi de fier.


Astăzi am pregătit o povestioră despre cumpătare

Un tânăr vultur mândru şi puternic se înălţase în aer spre pradă, când, deodată, săgeata vânătorului îi opri zborul şi aproape îi reteză aripa dreaptă. 
Prăvălit din înălţime într-o dumbravă, după zile de chinuri grele, vulturul îşi văzu în cele din urmă rana vindecată de balsamul naturii atotlecuitoare.
Când simţi că poate din nou să zboare, ieşi afară din tufişul-adăpost, întinse aripile, dar abia se putu înalţa câţiva metri de la pământ după o pradă ce altă dată nici nu o lua în seamă.
Adânc abătut, se lăsă pe o stâncă joasă, aproape de un pârâu. Privi spre înaltul cerului şi o lacrimă de durere pică din ochiul lui mândru...

Tocmai atunci, foşnind printre ramuri, o pereche de porumbei guralivi coborî pe nisipul auriu. Cercetând împrejurimile, porumbelul îl zări pe cel adânc întristat şi se avântă prietenos spre el:
- Fii vesel, prietene! Ce-ţi lipseşte, oare, ca să fii fericit? N-ai toate la îndemână? Ramura nu te apără de văpaia zilei? Nu poţi să ridici pieptul spre lumina amurgului, stând pe muşchiul moale de lângă pârâu? Te plimbi prin roua proaspătă a florilor şi din belşugul tufişurilor îţi culegi mâncare aleasă. Şi-ţi stâmperi setea uşoară în izvorul argintiu. 
Oh, prietene...! Adevărata fericire este cumpătarea. Şi cumpătarea găseşte pretutindeni ceea ce-i trebuie.
- Oh, înţelepte...! grăi vulturul. Şi serios şi grav, se cufundă şi mai adânc în sine însuşi: "Oh, înţelepciune! Vorbeşti printr-un porumbel...!"

(După J.W. Goethe - Vulturul şi porumbeluli

ADEVĂRATA CUMPĂTARE E ACEEA CARE TE TINE
APROAPE DE CASA INIMII TALE...
A VALORII, A CINSTEI,A CURATIEI, A IUBIRII, A SFINTENIEI...


Ştiu că Dumnezeu va împlini repede şi pe deplin tot ceea ce mi-a promis şi ştiu că El va face acelaşi lucru pentru tine. Crezi asta, sau ai uitat că timpul Lui diferă de al tău? Ai dreptare dragule, ce ai nevoie va veni la momentul Său. O nouă primăvară înseamnă un nou început că lucrurile se vor îmbunătăţi, că pomii vor da rod şi că soarele  va coace fructele verzi. Însă cât de mult stăm în lumina Soarelui?

...aceasi de ieri , de azi si miine 

luni, 10 martie 2014

Smile...Pray...Love

Tu singur trebuie să crezi că ești valoros pentru tine și simte-

te valoros prin ceea ce faci. Nu lăsa pe nimeni să te evalueze!

" Lacrimile sunt de esenta sangelui; ar fi nedemn sa le 

varsam pentru niste lucruri pe care nu le-am plati cu sangele 

nostru. " -Vladimir Ghika 
Zâmbește, te va face să arăți mai bine.
 Roagă-te, te va face să fii mai puternic.
 Iubește, te va ajuta să te bucuri mai mult de viață.

Smile, it will make you look better. 
Pray, it will keep you strong. 
Love, it will help you enjoy life more.

e una din paginile mele a venit cineva în vizită pentru prima dată si mi-a lăsat un mesaj emotionant...si asi putea spune că nu este singura care îmi lasă mesaje ce sîngerează a binecuvîntare .
Ea a lăsat o urmă parfumată în tot ce face, ce spune, precum o albină care a găsit drumul său spre o pajiste acoperită cu flori.
Si m-am întrebat:
Ce se întîmplă dacă am trăi o viată de genul acesta, ca o floare care varsă un parfum dulce prin împrejurimile sale?
Poate că, atunci lumea ar trăi aici mai putin în egoism si iubire de sine.
D-zeu astfel va guverna evenimentele din viata noastră,pînă la cel mai mic detaliu, pentru a oferi nouă conditii care ar putea să ne facă rodnici...
Frumusetea de flori nu este dată pentru El însusi!
Soarele si ploaia lui D-zeu, dă parfumul celor care trec prin ele, oferindui puterea de transformare,uscîndu-se si să moară înainte ca fructele sa fie produse...
Prin orice trecem in viata ,dăm parfum...
Da, un parfum cu miros dulceag, care merge pînă la D-zeu..
Asa ar trebui să fie viata mea o binecuvîntare pentru altii...o floare ce împrastie parfum pe oriunde merge, facînd pentru ochii celor din jurul meu un curcubeu multicolor...
Rugaciune :
Astăzi începe o nouă săptămînă...Binecuvîntati să fie toti aceia care îmi ajung în cale si fiecare experientă ce îmi ajunge în viată.
Păsesc cu seninătate si cu încredere în necunoscut, stiind că totu ajunge pe calea mea pentru ami servi Binelui.
Rămîn astăzi în această constientizare, cu inma deschisă si în pace.
Multumesc Doamne pentru adevărul  acestei  afirmatii
Amin!


duminică, 9 martie 2014


Cei care altora le fac un rau,
Li-l fac ca sa se simta bine, 
Dar eu observ,ucis de raul tau
Ca ma zdrobesti,zdrobindu-te pe tine.
Nimic nu ne mai poate vindeca

De maladia fara de scapare.
Cadem si eu si tu de boala ta,
In dragostea de care se si moare. (Adrian Paunescu)