O plutire...

O plutire...

sâmbătă, 19 aprilie 2014

În această seară..o poveste


n această săptămînă am fost îndemnată pentru ami căuta linistea mea prin cînt.Suntem atît de binecuvîntati la orice pas ni se ofera gratis cînturi duioase vocale,instrumentale dar...cel mai frumos si înăltător e trilulitul păsărelelor care l-au readus în inima mea la o poveste...si o glorie!

O poveste...
în cuvintele lui Marty Goetz care redă întreaga biblie prin intermediul muzicii,...iar Psalmii înseamnă de fapt a smulge un ' instrument cu coarde' si al pune în nota melodică.
Această seară pentru mine este un cîntec feric...stiu că pentru unii dintre voi le este frică de acest cuvînt- dar acesta nu înseamnă magie.Uitîndu-mă în dictionar ea vine de la un cuvînt ' încîntare'-să cînte...deci...înseamnă,să cînte!
Si încîntarea înseamnă a atrage ceva emotional...
Deci, practic în această seară de sîmbătă este smulgerea de coarde pentru a atrage prin cînt iubirea(emotia) mea pentru cel ce ma iubit,ocrotit,...si vreau sa cred că, mă va mîntui!
Ascultînd această melodie specială, într-o seară specială...cuvintele ei vorbesc într-adevăr despre inima dorintei noastre ,totusi ele sunt îndreptate si vorbesc despre EL.

,, Si rugăciunea noastră a fost si rog să fie în această seară prin ceea ce am face, am schimba,am ierta... astfel vom simti că EL ne atrage, ne eliberează..în cînt si redare a instrumentelor noastre...ne atrage la sursa dragostei, a lui D-zeu,EL însusi.


,,În fiecare seară, ar trebui să îl găsiti pe Isus
Ar trebui să simti cum El te sună,
într-o cameră aglomerată..
Punîndu-ti aripi...
aripi de viată,de sperantă si eliberare."
HRISTOS A INVIAT!

vineri, 18 aprilie 2014

Să ne frîngem pîinea împreună...


n această noapte sfîntă,închid ochii si deschid linistea inimii mele luînd parte la împărtăsirea din cuvintele Domnului:
Această pîine este trupul meu rupt pentru tine...
Acest pahar este sîngele meu vărsat pentru tine...
Matei 28:1-20

Doamne, 


Umple-ma cu Gratia Ta, ca spiritul iubirii si al adevarului sa-mi atinga inima si sa ma transforme pentru totdeauna. Ma las atins de Slava si Lumina Ta, pentru ca Fiinta mea Adevarata sa mi se releveze din adancul inimii. Inchid ochii si las lacrimile sa curga, in timp ce sufletul imi zambeste, la bucuria regasirii. 

In aceasta clipa eterna, sunt Una cu Tot ce Exista si in aceasta regasire, te-am regasit pe Tine, si odata cu Tine, m-am regasit pe Mine. Doamne, multumesc ca ma inveti ce inseamna iubirea adevarata si cata bogatie se afla in inima mea. 

Sunt fara cuvinte... si ma odihnesc in aceasta tacere, stiind ca tu imi atingi inima... si imi asculti cuvintele ce nu-si gasesc inca drumul spre a fi rostite...

A venit primăvara, în sufletul tău! Tu şti cum e? Soarele străluceşte pe ploaie, ploaia cade pe soare… M-am gândit cum vreau să mă atingă picăturile de ploaie; precum clapele de pian, care să-mi creeze o simfonie muzicală acompaniata de festivalul cromatic al culorilor. Să am ochii ca de scânteie, lucind ca astrii…, de bucurie obrajii să strălucească, creierul să nu slăbească.. din cauza inimii… Să nu-mi pierd credinţa în umanitate, datorita unor picături murdare care cad peste Omenire. Exista o scânteie de bucurie care îmi dă certitudinea că ELE…, nu murdăresc, Omenirea!

Pe un cer intunecat si ursuz ramurile pline cu flori ale unui superb mar dainuiesc tacute in noapte..nici nu le  pasa ca ploua cam de multa vreme ..Cad din cer lacrimile Domnului ..Este trist Domnul meu .. Pamantul tot a aprins mii de lumanari ..Toata omenirea este in genunchi ..Plange omul  . Si-a pus patrafirul in cap si se piraste singur Mantuitorului lumii ..Doamne iarta-ma ..Sunt cel mai mare  pacatos ..Te rastignesc cu fiecare rasuflare a mea ..Tu iarta-ma mereu ..Ma infioara gandul caderii celei mai frumoase creatii .. Mi s-au stins luminile sufletului meu ..De ce Doamne , de ce ? ..Pe sub felinarele strazii o ceata laptoasa ingreuneaza stropii ochilor plansi intr-o noapte alba ..Ma infricoseaza adanca smerenie a Lui  . Adanca daruire si adanca grija a Domnului meu pana in ultimul moment al vietii ..grija de mama , grija de aproapele , grija de mantuire a sufletului rastignit alaturi de El ..  “Fiule, iata mama ta, mama, iata fiul tau “.. “Pomeneste-ma, Doamne, cand vei veni in imparatia Ta. Si Iisus i-a zis: Adevarat graiesc tie , astazi vei fi cu Mine in rai .”  Printre nori luna incearca sa-si impuna semetia .. In zadar se tanguie printre picaturile reci ..ii este greu , este uda si nu-i reuseste indrazneala ..Se razgandeste si invinsa se ascunde in spatele unui nor ..A adormit si a dormit ..Florilor de mar nici macar nu le pasa de mine si de tristetea din gandurile mele ..Lor nu le pasa nici de petalele lor care sunt cazute pe jos direct in strada .. Dis -de-dimineata vor fi calcate in picioare de catre oameni  . Si ce daca  ? Cu un aer de mandrie marul  inmiresmeaza aerul rece din fereastra mea .. Nu-i pasa ..este detasat si adanc infipt in existenta lui .. Vantul il bate , ploile il uda ..Nu este legat de nimeni si nimic ..timpul sta in loc doar pentru el …Numai omul are o multime de legaturi .. legaturi de toate soiurile ..Cu totii suntem datori pamantului din noi ..Pamantul acesta care a sorbit intr-o inghititura chiar  Sangele cel Sfant .. Stiam ca asa voi pati .. stiam in adancul meu ..stiam ca ma voi intrista adanc ..Asa merit ..Iarta-ma Doamne . Ce mult ai suferit pentru mine ! ..Stelele s-au suparat pe mine si s-au topit  de dorul iubirii nu stiu cui , poate si de al meu  ..nu stiu ..  Candela palpaie a dangat de clopote .. Inainte -inapoi ..sus-jos  .. Iata ca tot se mai lumineaza o data ..iar si iar in fiecare zi ..

luni, 14 aprilie 2014

Familia e prima scoala a copiilor



tarea e foarte critică...mă amăgeam cu iluzii si firmituri aruncate în vînt.
Am încercat să îngrijesc sufletul ca pe o floare care se astepta mereu udată,mîngîiată,alinată...cerînd sau cersînd apă pentru a creste...dar rezultatul nu a fost pe măsură, din cauza asta a ajuns în stadiul ofilirii,ne-încrederii ,a temerii ce o uscă zi de zi.
Niciodată nu am crezut că voi lua un joc de copil drept realitate. Poate că multi mi-au spus în joacă si eu am acumulat motivatiunile ca pe o nereusită, neîncredere, respingere...
De aceea se spune că mintea unui copil, e ca lutul moale...Tot ce se spune rămîne acolo întipărit pentru totdeauna, si acea vîrstă e critică.
Multi copii confundă o glumă cu realitatea si trăiesc într-o lume a lor imaginară.Îsi făuresc o lume a lor diferită, care e departe de realitate,ei nu înteleg diferenta dintre adevăr si fictiune, deoarece nici nu vor să înteleagă,nici nu sunt în stare.
Aceste stări le-am trecut si eu în copilăria mea si asi putea spune că le-am trăit pînă în clipa de fată, cînd acel val năprasnic a lovit a mea viată, trezindu-mă la realitate.Am trăit o copilărie în care izolarea provoca răni adinci,respingerea aducea neîncrederea,iar iubirea nu o întelegeam, de fapt nici nu o cunosteam doar făceam cunostintă cu ea din ce vedeam în afara gardului meu.
Multă lume mă cunostea, multa lume îmi cunostea povestea, chiar daca era cunoscută doar printre frînturi , ei au acceptat-o dar niciodată ajutată, imaginatia mea a fost considerată o izolare si diferentă fată de lumea înconjurătoare.
Dragostea mea  se bazează acum pe minciuni si motive de neîncredere. Dacă m-asi fi atasat de lumea reală poate că nu cădeam capcană vietii...dar am trăit în frică,....frica de a nu fi iubită, de a nu fi părăsită sau batjocorită asa cum am fost în copilăria mea fragedă si cea prezentă.
De asta se spune că în fata copiilor vîrstnicii, părintii trebuie să-si controleze cuvintele si actiunile.Astfel încît  orice spune în glumă un adult să nu-i ducă în eroare pe copii sau să le distrugă inima,neîncrederea de sine, si sa se simtă fără valoare...asa cum sa întîmplat în cazul meu.
Dar acum eu am nevoie de srijin si nu de ură...de adevăr si nu minciună.Astfel de persoane se va face bine dacă vor fi ajutate de familie.
FAMILIA!!!!
Sper că vîrstnicii familiilor au înteles că familia e prima scoală a copiilor. Ei învată de la familiile lor să facă diferenta dintre bine si rău,..familia e cea care le ghideaza viata...
...