O plutire...

O plutire...

sâmbătă, 9 noiembrie 2013

NOIEMBRIE ZIUA 9

Noiembrie luna multumirilor
O stralucire de curcubeu!
...cîndva mi sa spus să pun culoare în tot ceea ce mă înconjoara.Atunci, am spus si tu vei pune culoare pe tine.Si asa sa si întîmplat...tu esti culoarea ochilor mei (G&A)
Cîndva si eu gîndeam asa:
...Dacă asi avea pozitia ei în viată! Dacă asi avea abilitătile, talentele ei...!
Sună familiar?
Dacă ar fi să fiu ca ea...care ar fi ca tine?
D-zeu ne-a dat un design unic si nimeni nu ne poate lua locul.Nici unul.
Deci de ce te compari?
El a modelat in deplin scopul si planurile sale într-un anumit mod de care nimeni altcineva nu poate face.
Nu stii cum te vede D-zeu?
El te vede ca capodopera Lui.El te vede ca avînd valoare imensă.Fiecare încercare, fiecare victorie, fiecare lacrimă, fiecare bucurie are un scop in viata ta.

...Amy


vineri, 8 noiembrie 2013

NOIEMBRIE ZIUA 8

NOIEMBRIE LUNA MULTUMIRILOR


Fiecare noua zi e pentru mine un prilej de bucurie, sunt fericita atunci cand ma trezesc si vad ca mi sa oferit o alta zi, daca deschidem bine ochii si mintea vom reusi sa vedem ca fiecare zi ne ofera ceva bun, fiecare zi e un dar pe care trebuie sa-l folosim cu intelepciune. Astazi eu aleg sa ma bucur de acest dar numit Viata .

...Amy

joi, 7 noiembrie 2013

NOIEMBRIE ZIUA 7

NOIEMBRIE LUNA MULTUMIRILOR

...Am crezut că sunt puternică, am crezut că pot inchide ochii să nu văd furtuna, am crezut că pot astupa urechile să nu aud vuietul...dar... am observat că inca sunt sensibilă la orice adiere,la orice nor aruncat pentru am distruge încrederea...
Ei bine drag expediator A.,nu stiu dacă tu iti mai amintesti ce mi-ai scris pină acuma,dar...stiu că sunt lucruri pe care D-zeu ti le-a arătat si pe care nu trebuie să le uiti.
Domnu îti va da putere si curaj ca să postesti si să mergi la biserică indiferent ce vor spune cei din jur.Ai încredere în cei ce te iubesc.Tu stii că Domnu e acolo în inima lor, si dacă nu de la inceput,... se va bucura curînd de schimbarea ta.
Fii atent ,contează prea mult pentru tine ce spun cei din jurul tău?
Poate că acest aspect te-a  si făcut de multe ori să faci lucruri care nu-ti plăceau.Aveai nevoie să fii admirat, aprobat de ceilalti.Nu puteai sa fii singur.Acum nu esti singur, Domnu e mereu cu tine,si în curînd va fi în tine...si nu ai de ce te teme.
Doar să nu-i judeci, să te rogi pentru ei si atît.Să afirmi cu curaj si respect tot ce simti si gîndesti si vei fi respectat.Sau nu! dar ce contează, Domnu nu a pătimit pentru noi?
Nu e nevoie să te vindeci de envoia de mîngîiere, ci doar să o ceri si s-o primesti de acolo de unde izvorăste ea.Multi se adapă cu apă dintr-o băltoacă stătută, in loc să se ostenească putin să urce la izvor.Să-l chemi expediatorule, si să nu-i mai dai drumu si să devii si tu izvoras din Izvorul cel mare!
Te rog să-mi scrii iarăsi des, cît de des poti.Că e într-un caiet sau aici esenta e să mărturisesti, să vorbesti cu Mine...mă doare că ai plecat, dar mă bucur mult că esti mai aproape de casa  Cerească si ca e mai bine.
Ii multumesc că te-am cunoscut,mă simt putin ca o mamă, cu toate că-s Tatal tau...
lipsa ce o ai în suflet va fi umplută cu pacea si binecuvintarea cerească, deoarece eu am o mama care e si mama ta, o mamă duhovnicească care cu nimic nu te va scoate din inima ei.
Te îmbratisez cu dor si drag Maica Ta si Tatal Tau...
MULTUMESC PENTRU MESAJUL INCURAJATOR!
... expediatorul A.



NOIEMBRIE, partea a-VI-a

Noiembrie :Luna multumirilor
Ziua 6

Am observat că în ultima vreme tot mai multă lume îşi neglijează sufletul în favoarea problemelor materiale şi a grijilor inspirate de teamă.
Vreau să-ţi amintesc că viaţa unui om nu mai e viaţă dacă nu e în echilibru şi că partea sufletească merită la fel de multă grijă şi atenţie ca celelalte aspecte. Nu te amăgi că mâine o să ai timp şi pentru tine, că după ce vei fi împlinit din punct de vedere material atunci te vei ocupa şi de ceea ce contează cu adevărat. S-ar putea ca mâine să fie prea târziu, sau mai bine zis eşti deja în întârziere, ce mai aştepţi?
Am cunoscut oameni care după ce s-au dedicat cu trup şi suflet scopurilor materiale şi după ce au acumulat tot ce îşi doreau, şi-au dat seama că nu asta îi împlineşte, şi-au dat seama că le lipseşte ceva, un gol pe care ei încercau în zadar să-l umple cu bucuriile scurte şi trecătoare oferite de bani.
Oare este nevoie ca fiecare om să experimenteze bogăţia şi sacrificiul pentru bani pentru a-şi da seama că nu asta îl împlineşte ? Nu, nu este nevoie. In adâncul tău ştii că ai deja tot ceea ce ai nevoie pentru a fi fericit, deoarece doar acolo se află ceva ce nu ai cum să găseşti în lumea de afară - liniştea interioară.
Criza prin care trece omenirea nu e neapărat financiară, e o criză de iubire şi de compasiune. Am uitat să ne iubim unii pe alţii pentru că am uitat că şi ceilalţi sunt suflete ca şi noi, cu aceleaşi nevoi sufleteşti. Foamea oamenilor nu e doar una de natură fizică, oamenilor le este foame de divin, pentru că într-un fel sau altul fiecare om ştie că natura lui adevărată este una spirituală.
Setea de informaţie nu exprimă altceva decât nevoia de a ne linişti mintea, pentru că dacă mintea nu primeşte ceea ce caută ea nu va înceta niciodată să ne chinuie. Însă nu putem afla liniştea cu mintea, nu e posibil, istoria ne-a arătat de atâtea ori că până în prezent omenirea nu a căutat unde trebuie. Şi atunci de ce ne încăpăţânăm să repetăm istoria?
Scrisoare mea e ca o rugăciune intensă pe care sufletul tău ţi-o adresează, aceea de a-l asculta, de a-l iubi şi de a-i acorda locul pe care şi-l merită în viaţa ta. În caz contrar, durerea lui nu va trece neobservată şi se va răsfrânge asupra ta şi a celor dragi ţie, fără să înţelegi de ce nu-ţi merg lucrurile şi te vei amăgi că împlinirea unor dorinţe va ţine loc stării de nelinişte pe care ai tot ignorat-o.
Ştiu că e greu, dar indiferent ce te doare acum, indiferent cu ce griji te chinuie mintea, opreşte-te puţin. Opreşte-te şi ridică-te deasupra vieţii tale, ridică-ţi ochii spre cer şi înalţă-te asemenea unei păsări care vrea să-şi vadă de sus cuibul. Priveşte-te cum te zbaţi, pentru ce anume te zbaţi, observă-ţi fricile, încercările, coşmarurile şi, fără a te critica, întreabă-te dacă merită şi dacă nu cumva tocmai din cauza lor nu vedeai soluţia până acum.
Pentru a găsi răspunsul la orice frământare e nevoie să te aşezi pe un alt nivel decât cel în care erai când te-a lovit frâmântarea. De fapt, e nevoie să înveţi să urci sau să zbori, cu efort şi voinţă, cu alte cuvinte să-ţi asculţi sufletul.
Sa lasam ca lucrurile sa se aseze ele cum e mai bine,pentru-că fiecare yi are culoare ei, noi trebuie doar sa o conturăm si să multumim pentru cea mai mică rază de lumină...
...Amy


marți, 5 noiembrie 2013

NOIEMBRIE a-V-a parte

Noiembrie  Luna Multumirilor
Ziua a cincea




Dăruim mulţumirile noastre acestui pământ ce ne hărăzeşte căminul.
Dăruim mulţumirile noastre râurilor şi lacurilor şi mărilor ce ne dau apele.
Dăruim mulţumirile noastre copacilor ce ne dau fructe şi nuci.
Dăruim mulţumirile noastre vântului care aduce ploaia şi udă plantele.
Dăruim mulţumirile noastre soarelui ce ne dă căldura şi lumina lui.
Toate cele ce aparţin pământului - copacii, animalele, vântul şi râurile - se dăruiesc una celeilalte, astfel totul este în armonie.
Dăruim făgăduinţa noastră să deprindem să trăim în armonie cu întreg pământul.

...Amy

luni, 4 noiembrie 2013

NOIEMBRIE A-IV-a parte

Noiembrei:Luna multumirilor
Ziua a IV-a





Adesea mi-am imaginat că lucrurile vor decurge într-un anumit mod în viaţa mea, însă de fiecare dată nu se întâmpl aşa cum plănuisem eu. De fapt, El avea grijă să-mi reamintească că planurile mele erau departe de ale Sale. Dumnezeu ne cere uneori să renunţăm la ceva scump fiindcă vrea să-I dăm cu toată inima acel lucru preţios nouă ca să-L ţină la El pentru o vreme, în timp ce Se poate ocupa de inimile noastre în voie, fără să-I fie teamă că am putea fi distraşi de visele noastre. Şi după ce ne va învăţa ceea ce trebuie să ştim, într-un final ne va înapoia visul... chiar împlinit. Ştiu că tot ceea ce tu îi oferi lui Dumnezeu nu se pierde. De ce am crede atunci că El a uitat de ce I-am cerut cu ceva timp în urmă? Toate lucrurile lucrează pentru binele tău, aşa că ai credinţă şi continuă să rogi. Nu se ştie când Dumnezeu îţi va înapoia visul oferit Lui printre lacrimi..

Nu am uitat, asa ca vom continua volumul 3 a cartii in format electronic
...volum acesta ne prezinta aventurile Polyanei ca tinara sotie.
...Amy

duminică, 3 noiembrie 2013

NOIEMBRIE a-III-a parte

Noiembrie :Luna multumirilor
Ziua a III-a

Stii ceva....!!!!In sufletul meu ma temeam.Mereu te -am consolat, dar...totdeauna ma gindeam cu teamă, cum vom iesi din necazul cu care ne confruntăm.
Incidentul petrecut anul trecut si cu cel prezent nici o bucurie nu mă face să-l uit.
Incerc din răsputeri să încarc acel gol, acea durere, acea ură cu ce e mai bun.
Zilele acestea am primit un mail cu un mesaj minunat care ma ajutat să alung din fata ochilor ce era răzbunător,...să dezleg usa inimii care era atit de zăvorîta de acesti ani durerosi.
Este vorba despre o tînara mama, crestină si scriitoare pe nume Ann Voskamp, primind materialul printabil cu mesaju de ridicare si inaltare.
Un copac cu frunze ce dau zi de zi hrană sufletului meu...
Uneori tie dor de casă
Chiar si-atunci cînd tu esti acasă!
Uneori tie dor de EL
Chiar si-atunci cînd EL  e peste tot!
E ca si cum ar fi intrat un curent de aer proaspăt intr-o cameră inchisă.
Dar sunt convinsa ca imi voi reveni.Vreau sa aduc bucuria, pacea, fericirea in mijocul fam.mele.Copii sa simta acel curent care improspateaza casa aducind miros placut si culoare.
Copii trebuie să-si amintească cu drag de noi după ce nu vom mai fi.
Va trebui să ne străduim sa fie asa...un copac plin de speranta care ne hrăneste si însufleteste zi de zi

...pe fiecare frunză este scris cîte un verset biblic, pe care il decumpăm si in fiecare dimineata alegem o frunza si reflectam asupra verestului si aducem rugaciunea de multumire înapoi la 
D-zeu . Seara ma întorc înapoi la  versetul ales dimineata si notez pe spatele frunzii un cadou de recunostintă pentru acea zi.

NOIEMBRIE a-II-parte

Noiembrie:Luna multumirilor
Ziua a doua

Dacă as putea să-mi exprim o dorintă si asi sti
că s-ar putea îndeplini, nu asi cere bani,
nici bogătii.
Căci pentru asta se munceste.
Nici iubire,căci iubirea se cucereste.
Nu asi cere nici să fiu fericit
pentru totdeauna, căci nu poti cunoaste
fericirea fară neplăceri...
Si-atunci...
as cere sănătate pentru cei pe care îi iubesc,
căci ei sunt averea mea, ei mă învata
ce este iubirea...si fără ei nu ar exista fericirea.
Căci nu există pierdere mai mare decît să pierzi
din oamenii care îti sunt cei mai dragi!


Am invătat că in fiecare zi avem posibilitatea de a alege sa traim o viată deplină.Si este inutil să fim mereu îngrijorati pentru ziua de mîine,fiindcă fiecare zi vine cu problemele ei cu cu care trebuie să trăim...si mîine ne vom gîndi la problemele de mîine.
La urma urmei, azi este ziua de mîine pentru care îti făceai probleme ieri.
Azi voi multumi:
1. ...pentru o noua zi binecuvîntată
2. ... pentru mesajul zilei ,care mi-a adus îmbărbătare

3. ... pentru izvorul  lucrurilor frumoase, a credintei, nădejdii si biruintei
4. ...pentru povara ce o ia de pe umerii mei, aducînd linistea
Mi-am pus întrebarea la sfîrsitul zilei:
-Cum a început ziua mea? Cu o inimă recunoscătoare? Cu multumire ,armonie si pace?
Am decis încă o dată si încă o dată să acord atentie la primele clipe ale diminetii lui D-zeu
...am numit sufletul meu un suflet cu sarcini, uneori capricios si agitat...
...dar...care merge inainte cu o sperantă bună si încurajatoare în linistea divină.
Din momentul în care am devenit un crestin au existat multe dificultăti si lupte prin care am trecut..
...dar... obstacolele nu sunt în măsura să zdruncine credinta mea de al urma.
Stiu că El îmi poarta greutătile si nu uit că El este mereu cu mine.Chiar dacă am obosit eu pot reînoi taria mea, ...si zboara ca un vultur.     
  După cum v-am spus în prima zi ,voi continua cu volumul doi a cărtii in format electronic :
...în acest volum ne sunt prezentate aventurile Polyannei in Boston
Voi încheia cu un gînd:
POCAINTĂ
- am spus acest lucru pentru mine.O actiune bună nu ne oboseste,pentru-că  la timpul potrivit vom secera,daca nu vom cădea de oboseala.Asa dar cît avem prilej sa facem bine la toti si mai ales fratilor în credintă.
Galatieni6:9,10
...vom continua, Amy