O plutire...

O plutire...

sâmbătă, 10 mai 2014

O zi de sîmbată însorită

zi lumea e într-o strigare cu multe previziuni sumbre.
Rapoartele medicale care nu dau capat problemelor,de chitantele ce se stivuiesc, de zbuciumul existentei si frica caderilor.
Dar, atunci cînd totul pare închis si de ne-rezolvat să nu uităm că totul e o minciună a celui rău care ne orbeste ochii, ne zăvoreste mintea si inima pentru un timp luat cu împrumut...
Dar D-zeu declară NU!!!!
Eu sunt lumina si viata!



Nu suntem o licitare, nu suntem împrumutati si nici nu trebuie sa cerem ochi, minte, inimă ca să vedem, să simtim si să credem.
Mereu să credem să atingem poala Hainei Lui să putrăm Speranta mintii si a inimii - iar cuvîntul să fie pe deplin spus din gurile noastre.
-imploră-L pe Domnu cu credintă si alege cuvinte de viată!
Prov.4:4
...el mă învată atunci, si-mi zicea:
,,Păstrează bine în inima ta cuvintele mele,păzeste învătăturile mele, si vei trăi!

În această sîmbătă sfîntă , Domnu ne sfătuieste:
Prov.4:21...bea din acest pahar a binecuvîntării sabatului meu..v.22 si nu vom muri, căci ele sunt viată pentru cei ce le găsesc si sănătate pentru oasele noastre pentru tot corpul nostru.
Să nu fie nici un raport negativ iesite din gurile noastre(v.24,25-27)
Azi e o binecuvîntare dublă...
lăsati genunchii jos, cereti binecuvîntare si înfăsurati-vă în mantia Iubirii Sale
azi te va hrăni cu Pîinea si Paharul ce este turnat peste tine.

...aceste ginduri le dedic sotului meu si casei mele Prov.5:1-23


marți, 6 mai 2014

Pe aripile pasarilor sosesc mesajul lor


n fiecare zi si secundă a ei, e ziua mea de care ar trebui să deschid un orizont al binecuvîntărilor mele!
Un prim pas al zilei de azi, am deschis ochii si privirea mea a fost îndreptată spre cerul albatru care imi comunica povestea ei.Pe loc ochii mei au prins strălucire, privind diamantul cerului ce zbura deasupra casei mele ,,o barză"...ea plutea în aerul proaspăt si luminat, aducînd la fiecare bătaie a ei un mesaj simplu:
-Zbori, zbori spre cerurile înalte!!!!
Lasă-te în mreaja ei si vei simti usurare!
Odată plutind vei simti cum fiecare povară se va coborî de pe umerii tăi!!!
...si acuma aud acea soapta....
Această dimineată a fost o vrajă,un mister ce acum îl decodez.Privind spre cer auzeam cum strapung urechile mele un clichet de clopotei, o melodie care mă îndemna să o fredonez.
Pe loc m-am întrebat:
-Ce melodie e asta?nu o cunosc si nici nu o puteam continua....
Hmmm! mi-am spus,cred că în această dimineată m-am trezit ametită...încercînd să deviez de la acest subiect si să mă îndrept spre alt lucru.
Zis si făcut!
Mi-am pus de o cafea si am început să-mi citesc mesajele de pe e-mail, dar...neîncetînd sa fredonez acea melodie ce se plimba prin urechile mele.
Primul mesaj a fost o rugaciune la care sunt abonată.Privind si citind am rămas un pic blocată si mirată.
Rugaciunea sună asa:

Doamne, fie ca astăzi fiecare întîlnire pe care o am să devină sacră,recunoscînd în Celălalt Ceea Ce Este El cu Adevărat si regăsind aceeasi esentă si în mine.Multumesc pentru deschiderea inimii mele ce are loc în timpul fiecărei întîlniri. Multumesc pentru toate vindecările ce se petrec în interiorul fiecăruia dintre noi.
Amin!

Am scuturat capu si am trecut mai departe,dar...în acelasi timp melodia fredona în continuare încercînd să-mi aduc aminte de cuvintele ei.
Al doilea mesaj a fost salutarea ,,O zi buna Amalia"...care la fel sunt abonată de foarte multi ani si care le astept în fiecare dimineată ca pe o pîine unsă cu gem, deoarece mesajele ei îmi dau o mare parte de energie a acelei zile.
Mesajul e parcă o continuare a primului mesaj... ,, În linistea fiintei,poveste... "
...si aici apare o poză asemănătoare celor pe care le făcusem eu în această dimineată în pridvorul casei.

Mesajul ei sună asa:
...asa e si cu greutătile noastre.E greu să le dăm de capăt cînd sunt lîngă noi si ne apasă.E nevoie să luăm putină distantă pentru a le putea gestiona.Iar pentru a găsi solutii la unele dintre ele e nevoie să ne bazăm pe miracole.Tu ce strategie alegi de a face fată provocărilor?le înfrunti, le lasi să dospească pînă ajung să-ti ocupe prea mult din viată, le ignori că s-ar rezolva de la sine, te ascunzi ca strutul cu capul în nisip că nu stii cum să faci, ceri ajutor?
Sau poti să îti mentii pacea în suflet si să le abordezi cu credintă ghidat de întelepciunea ta interioară?

Sincer citind mesajul am început să tremur si cu lacrimi în ochi să-i multumesc lui D-zeu pentru-că azi după foarte mult timp îmi vorbeste, mă întreabă, mă povătuieste...
Azi am o multumire în plus să cad la picioarele Lui, să-i multumesc pentru iubirea nemărginită ce o are pentru fica sa păcătoasă si necredincioasă.
Dar...stergîndu-mi lacrimile am observat că mesajul nu se opreste aici, e confirmat cu o melodie_ clicînd pe ea inima a început să bată mai tare, era melodia pe care o fredonam în această dimineată, dar pe care nu o auzisem niciodată, dar o fredonam si priveam cerul si cele două berze ce zburau lin în firul melodic deasupra casei mele....aceasta e melodia


Pe loc am amutit, inima îsi luase locul gurii mele bătînd si parcă strigînd spre capătul celălalt al camerei mele unde se afla fica mea.Într-un tîrziu reusisem să strig si să o chem pe scumpa mea fetită povestindui, dar...în acelasi timp purtam si o frică cu un semn de întrebare.
-Ce vrea Domnu azi să-mi spună?!!!!!

....am continuat pe acest fir al citirii mesajelor.
Un al treilea mesaj a fost din partea unui blog de spiritualitate ,, Fii împlinit"
Aici sau unit toate întrebările cu cele 9 lectii de viată.
1. ÎN FIECARE SECUNDĂ ESTE ZIUA TA.
lectia: nu uita să celebrezi si să fii recunoscător pentru fiecare secundă a vietii tale.
2. FERICIREA ESTE FELUL TĂU DE A FI.
lectia: tu nu trebuie să depui nici un fel de efort pentru a fi fericit.În fericire te-ai născut,iar dacă nu esti fericit înseamnă că la un moment dat ai început să te depărtezi constient sau inconstient de aceasta.Fericirea este însă peste tot în jur si nu va pleca niciodată de acolo, trebuie doar să o recunosti.
3.IUBIREA ESTE CEA CARE TE ÎMPLINESTE
lectia:orice conflict, deznădejde,supărare, frustare...poate fi rezolvată dacă esti capabil să reduci în tine vibratia iubirii.Atunci cînd nutresti iubirea pură la adresa celui care te atacă îl vei dezarma.Iubirea aduce sperantă în deznădejde si tot iubirea tranformă si frustarea în bucurie si armonie.
4.EXPERIMENTEAZĂ CONFIRM
lectia: nu trăi o viată monotonă, pentru-că monotonia nu are o vibratie pe care ti-o doresti în viata ta.Momentan experimentează o dietă fără carne.Nu ni se pare deloc o alegere inteligentă să ucid pentru a mă hrani.Ideea este să experimentez cît mai mult.Dezvoltarea personală si spirituală este despre a pătrunde cît mai adînc în interiorul tău, dar si despre a pătrunde cît mai adînc în exteriorul tau.
5.DUALITĂTILE SUNT ÎNTREGI
lectia: asta pentru-că trăim într-un dans al energiilor.Binele nu este separat de rău ci formează împreună un întreg.Susul nu este separat de jos, ci formează împreună un întreg.Este ca atunci cînd amesteci făina cu apă si rezultă aluatul.
6.AM ÎNVĂTAT CĂ MAI AM MULTE DE ÎNVĂTAT
lectia: procesul de învătare nu se încheie niciodată si sunt recunoscător pentru asta.

Azi am primit mai mult ca niciodată, prea multe întrebări, prea multe mustrări,învătături, prea multă iubire si atentie.Durerile mele pe care le ignoram, le-am găsit stînd biruitoare în sufletul meu luîndu-le ACASĂ pentru ca ele să fie rezolvate

Cam asa sună mesajul Lui pentru mine :
stăzi EU m-am întîlnit cu tine, cu fiecare om căruia i-am ascultat durerile.
Durerile care le-am găsit stînd biruitoare în sufletul tău dar care le-am luat ACASĂ pentru ca tu să fii linistită.
Bucuriile care le-am găsit stînd emotionate în sufletul tău, de-a vizita si sufletele celor pe care îi iubesti, asa că am dat voie să stea la tine cît poftesc pentru ca tu să fii bucuroasă.
Visurile si idealurile le-am găsit frumos îngrijite în grădina sufletului tău, asa că le-am poruncit să te asculte întocmai si mi-am dorit ca dorul de ele să nu te lase niciodată, pentru ca tu să fii un om împlinit.
Am rămas mirat văzînd că focul credintei erau atît de puternice în sufletul tău, încît orice neputintă a vietii, datorită Mie ai trecut-o cu demnitate...si am văzut că te străduiesti să-l mentii.Si-atunci am suflat în tine cu suflare de dragoste, ca să ardă mai tare.Astfel, pentru ca tu sa fii un om credincios.
Dezamăgirile tale nu au lipsit nici ele, fiind prezente în sufletul tău, ...dar am văzut că ai multă putere să le înfrunti_ si-atunci le-am lăsat încă putin în sufletul tău stiind că ele te vor face mai puternică.
Astăzi ca si ieri, ca si mîine mă voi întîlni cu tine.Ne vom cunoaste mai bine in durere, credintă, bucurie, dezamăgire, iubire si ne vom uni în RUGACIUNE.

...acestea au fost ultime cuvinte auzite si rostite pe aripa unei berze ce plutea deasupra mea,deasupra casei mele.
Priviti în jurul vostru si veti simti si voi prin tot ce vă înconjoara, Domnu are un mesaj pentru fiecare...cînd nu simtiti nimic încercati să lăsati inima să zboare,ochii sa fure,urechile sa danseze...iar sufletul să plutească.

...
...Amy