O plutire...

O plutire...

joi, 1 mai 2014

Un pic de fericire

emult, tare demult,...pe cînd eram doar o copilă sa strecurat prin mîinile mele cartea " Heidi fetita muntilor,,
A fost o atractie precum un magnet, deoarece citind cartea personajul principal ma simteam chiar eu.

Dorinta de a face bine, de a împrăstia din culorile naturii peste vietile oamenilor, mă făcea asemenea ei.Cu toate ca era o diferenta dintre cele doua personaje, ea era zimbitoare ,eu mai putin...ea era mai încrezatoare mai luptătoare eu mai putin...
Un citat frumos a rămas si azi gravat în inima mea:
"Florile sunt făcute să înflorească în soare
 si nu sa fie închise într-un sort!,,
Johanna Spyri-Heidi 1880

Povestea acestei fetite chiar si la această vîrstă ma ajutat sa-mi cunosc inima...Heidi a stat mereu încrezătoare, cu lacrimi curgînd pe obrajii ei catifelati si a multumit mereu lui D-zeu pentru că a adus-o din nou acasa.
Azi mă intreb,...dacă lui D-zeu îi pasa de minunatele flori care sunt azi aici pe cîmpul nostru, nu va avea El grijă cu mult mai mult grijă de noi?
Matei 6:30
Asa că, dacă astfel îmbracă D-zeu iarba de pe cîmp, care astăzi este, mîine va fi aruncată în cuptor, nu vă va îmbrăca El cu mult mai mult pe voi, putini credinciosilor?

Iată un alt mod de a spune:
Esti aici să fii lumină, aducînd culorile lui D-zeu în această lume.D-zeu nu este un secret pentru a fi pastrat si ascuns...asa cum nici tu nu esti o fatura ascunsa si nestiuta de lume.
El, spune: te pun pe un suport de lumină- nu e nevoie sa te ascunzi sub o pălărie sau o mască, pentru că lumina Lui va scoate totu la lumină, orice cadere,orice fapta a ta...
Acum te-am pus acolo pe un deal...asa cum a fost pusă acea fetita Heidi- să luminezi!
Păstrează casa deschisă- casa inimii tale, fiti generosi cu viata voastră
Prin deschiderea ( voastră) mea la altii voi putea ajuta oamenilor de a se deschide în fata lui D-zeu, acelui Tată generos din ceruri
Matei 5:16
Tot asa să lumineze si lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, si să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri.

Isaia 60:2
...dar peste tine răsare Domnul, si slava Lui se arată peste tine.
SA NE AJUTE DOMNU PE TOTI LA ACEASTA!!!!