O plutire...

O plutire...

miercuri, 26 februarie 2014

LASĂ MÎHNIREA ÎN URMĂ

cesta a fost mesajul zilei de azi:
Ferice de cei ce plîng, căci ei vor fi mîngîiati! Matei 5:4

Pentru multi dintre noi durerea a fost insuportabilă.Sotii si-au pierdut sotiile,sotiile si-au pierdut sotii, copii si-au pierdut un părinte, iar părintii si-au pierdut copii...
Nu există solutii facile pentru uitarea durerii grele provocate de această pierdere teribilă.Si totusi cineva cu care vorbeam spunea că exista cel putin trei principii fundamentale care pot grabi vindecarea emotională:
1.STAI DE VORBĂ!
...găseste pe cineva cu care poti să stai de vorbă despre simtămintele tale,un umăr pe care să plîngi, putînd da glas durerii si îti poti împartasi sentimentele pentru a lăsa mîhnirea în urma.
2. ÎNTELEGE CICLUL AFECTIV AL DURERII!
...majoritatea oamenilor trec printr-o gamă de emotii destul de predictibile si de normale.În acest an am stat de vorbă cu o femeie al cărei sot o părăsise.Ea mi-a povestit că la început a avut o tendintă de a nega această problemă care se ivise.Nu dorea să creadă că acel om, sot o părasise pentru interesele sale egoiste...Apoi ea sa mîniat pe viată,pe oameni....În final a cuprins-o descurajarea.
Negarea, mînia, descurajarea si adeseori vina ,sunt emotii naturale în cazul unei pierderi.De aceea e bine să te împaci cu soarta, să privesti înainte chiar dacă durerea, lacrima încă mai persistă.
Anticiparea problemelor ne va ajuta să le facem fată în caz că apar.
3.ACCEPTĂ REALITATEA!
...d-zeu nu intervine întotdeauna pentru a opri răul, însă El mai este înca la cîrmă.Acest lucru ia fost greu acelei femeii să creadă si să accepte,învinuind si întrebînd de ce? de ce? de ce toate acestea i-au fost aduse ei.
Trăim într-o lume în care oamenilor buni li se întîmplă lucruri rele.În războiul dintre bine si rău, există victime.El îngăduie ca răul să se întîmple, dar El e cu noi îm mijlocul suferintei.
El e lînga noi ca să ne mîngîie, să ne încurajeze, să ne îmbărbăteze si să ne de-a sperantă.

n mijlocul durerii, putem să ne prindem de bratul Său prin credintă.Putem să lăsăm ca lumina Sa să alunge întunericul nostru si făgăduintele Sale să ne încurajeze sufletul.

PUTEM PRIVI SPRE O ALTĂ ZI MAI BUNĂ!

PS. tin sa multumesc acelor persoane
care au fost alaturi de mine
m-au incurajat si m-au
adus pe drumul cel bun
privind cu încredere 
la viată....
Când trec pe stradă nimeni nu mă ştie
Sunt pentru alţii doar un om trecând
Ce poartă în privire bucurie
Dar sufletul şi-l cară greu, plângând

Când trec pe stradă cine ştie oare
Ce taine pot ascunde ochii mei
Şi că după un zâmbet plin de soare
Se-ascund ca să nu plângă nori prea grei

Când trec pe stradă nimeni nu mă-ntreabă
Nici cine sunt, nici care-i drumul meu
Toţi mă văd singur-ă trecând în grabă
Dar lângă mine merge Dumnezeu..




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu