O plutire...

O plutire...

sâmbătă, 28 ianuarie 2012

BANCA PE CARE STAI...poate fi pt.unii fericirea,speranta si increderea



Te-ai uitat vreodata la oamenii nevoiasi de pe strada? Nu stiu ce preconceptii ai tu despre ei, insa haide sa renuntam macar de data asta la a-i mai judeca pe ceilalti si haide sa vedem ce anume putem invata de la ei. Pentru ca, intr-adevar, fiecare om din viata noastra, indiferent de conditia lui sociala, ne poate oferi multiple forme ale intelepciunii.
Oamenii de pe strada par a fi de multe ori resemnati, de alte ori frustrati si necajiti. Nimeni nu poate stii ce e in sufletul lor, insa eu stiu ca tu iti doresti ca si cei din jurul tau sa fie fericiti, sa se bucure de viata. Chiar daca momentan ai putea nega, stiu ca cineva din adancul inimii tale se indoioseaza la vazul unor acte de cruzime. Cum prea bine stim ca totul este potrivit, si ca fiecare si-a ales viata pe care o traieste, nu are de ce sa ne para rau pentru nimic, insa putem fi niste modele de urmat, putem fi niste canale care sa aduca bucurie macar pentru o clipa celorlalti. Putem fi noi schimbarea pe care ne dorim sa o vedem in lume!
Te-ai trezit vreodata intr-un parc, iar un copil nevoias a venit la tine sa-ti ceara un ban sau ceva de mancare? Cum ai reactionat?
Haide sa invatam sa fim mai toleranti atat cu noi, cat si cu cei din jur. Haide sa ne alegem ca fiecare moment din viata noastra sa fie presarat de iubire, recunostinta si voie buna. Lucrul asta se va reflecta in orice situatie vei fi pus. Indiferent ca stai de vorba cu un milionar, indiferent ca accepti ca pana si un cersetor face parte din acest Tot Unitar care ne uneste pe toti pentru eternitate.
Ce zici daca ti-as trimite o provocare? Ai accepta-o?
Data viitoare cand un cersetor va veni la tine, ia-l cu tine pe o banca si mangaie-l, spune-i cat de frumos si cat de minunat este. Spune-i ca viata lui poate fi mai buna decat atat. Spune-i sa priveasca in interior si sa-I permita vietii sa ii aduca in cale cele mai mari oportunitati.
Spune-i ca-l iubesti si ca lumea intreaga e mai frumoasa datorita prezentei sale in ea…Fa din acea clipa o clipa a fericirii pentru eternitate.Fa din acel moment, un moment memorabil, atat pentru tine, cat si pentru el. Pentru ca viata ti-a oferit oportunitatea de a sta pe o banca numita fericire…
                                                                          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu