O plutire...

O plutire...

joi, 29 mai 2014

Cerul si trenul


e cînd eram mică mă atrăgea trenurile si călătoriile.
Fiind o fetită retrasă, prieteni nu prea aveam...singura mea bucurie erau visele ce mă purtau departe de lumea cea prezentă.
Ochii se atinteau într-o anumită directie si mereu, mereu visam...ma lasam dusa de vraja visurilor ce ducea de la o razaă de soare, ciripit de pasarea sau...tinerea de mînă a două persoane mamă- fică, tată-fiu....si deja eram dusă în lumea basmelor celor care nu cuvîntă.


Aceste bucurii de călătorii cu trenu le aveam doar în vacantele de vară, care le asteptam cu sufletul la gură.Destinatia nu era lungă, Roman-Suceava...dar odată păsită pe peronul gării simteam că eram într-o alta lume, precum Cenusăreasa care prin bagheta magică îsi schimba înfătisarea.
Mă aflam în papucii Cenusăresii, fiecare pas călcat pe pietrele peronului îsi schimba înfătisarea si povestea ei.
Culorile luau contur formînd pe alocuri imagini clare dintr-un univers vesel si fericit.
Cu totii am asteptat un tren si ne-am suit grăbiti, bucurosi în el fiind siguri că acel tren ne duce la destinatia dorită si cerută.

Dar ..., a sosit vremea să asteptăm azi un alt tren, care va sosi în vietile fiecăruia cu sigurantă!
Acest tren va duce pe oricine este dispus să urce în el...si este gratis pentru toti indiferent de rasă,culoare a pielii,vîrstă,sex.
Doar că,în acest tren trebuie să fii atent cu ce bagaje vii:
-geanta cu numele de bîrfă nu va fi admisă în cuseta trenului.
-valiza cu numele adulter nu va putea urca
-valiza mîniei trebuie să rămînă în urmă.
bagajul hotiei sau a minciunii nu va fi lăsată nici măcar în apropierea trenului.
-geanta umplerii curviei si ea va fi oprită si stampilată si multe foarte multe asemenea bagaje vor fi returnate la vamă.

Dar , marile bagaje cu bunătate ,iertare, îndelungă răbdare, dragoste si puritate vor fi suficient loc în acest tren ce duce spre tara Paradisului.
Vom trece ca prin visurile copilăriei noastre prin atîtea tări, vom traversa rîuri, mări si oceane, prin munti si desert, prin adierea vîntului pînă la destinatie.
Pasaportul va fi inima noastră, credinta, dorinta si iubirea.
Oricare ar fi planurile noastre, ale mele ,ale tale pentru această viată,planificati-vă să mergeti cu acest tren, pentru-că este trenul spre cer.
Cînd inima a primit o pulsatie, o dorintă înflăcărată, să nu uitati că valiza egoismului nici ea nu o acceptă la poarta peronului,asa că urcati cu voi valiza bunătătii, a dorintei de a chema cu voi în acest tren si pe prietenii, vecinii, familia voastră!
Domnu  să ne ajute ca inima noastră să fie schimbată si purificată!

...





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu