O plutire...

O plutire...

joi, 4 aprilie 2013

Pasca fara aluat...hmmmm foarte bun

Pasca nu poate lipsi de pe masa de Pasti, dar daca va grabiti si nu aveti timp de framantat aluatul, va recomand pasca fara aluat. O placinta „turnata”, rapida, pufoasa si aromata pe care o puteti pregati si in cursul anului, nu numai de Pasti.

Ingrediente necesare pentru pasca fara aluat:

  • 4 galbenusuri de ou
  • 3 albusuri de ou
  • 120 g zahar
  • 200 g branza proaspata
  • 200 g smantana
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri gris
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 vf cutit sare
  • esenta de lamaie, esenta de rom
  • 50 g stafide
  • 30 g biscuiti macinati (pt tava)

Mod de preparare pasca fara aluat:

Stafidele se pun in apa calda cu esenta de rom si se lasa pana se umfla. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si uleiul adaugat in fir subtire, pana se obtine o compozitie cremoasa, deschisa la culoare.
Intr-un bol incapator, se pune branza proaspata si se paseaza bine cu o furculita. Peste ea se adauga smantana, stafidele (scurse de apa), faina, grisul, praful de copt, esenta de lamaie si crema de galbenusuri. Se amesteca bine.
In aceasta compozitie se incorporeaza usor, albusurile batute spuma cu sarea.
Se tapeteaza tava (26 cm) cu hartie de copt si se presara cu biscuiti macinati, apoi se toarna aluatul de pasca.
Se incinge cuptorul la 180 de grade si se coace timp de 25-30 minute, pana se rumeneste frumos la suprafata.
Pasca fara aluat se scoate pe platou si se pudreaza cu zahar.
Este foarte buna calda, dar si mai buna este servita rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu